3 Bin TL’lik Emekli İkramiyesi Bu Sıralamaya Göre Yatacak: Milyonlarca Emeklinin Merak Ettiği Tarih Belli Oldu

Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon karşısında en büyük sıkıntıyı çeken emekliler, ikramiye ödemeleri ile günü kurtarmaya çalışıyor.

Ramazan ve Kurban Bayramı için bu yıl 3 bin TL olarak ödeneceği açıklanan ikramiye ödemeleri için yeni takvim ortaya çıktı. 16 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak 3 bin lira, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları için farklı tarihlerde ödenecek.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ BU SIRALAMA GÖRE YATACAK

Türkiye’de sayıları 17 milyona yaklaşan emeklilerin büyük bölümünü SSK’lılar oluştururken, sonrasında Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları gelmekte. Bu nedenle ikramiye ödemelerinin bankacılık sektöründe bir sıkışıklığa neden olmaması amacıyla emekli statüleri arasında farklı tarihlere göre dağıtılacağı öğrenildi.

Bu yıl 18-27 Haziran tarihinde ödenecek emekli maaşlarının da bayram öncesine çekilmesi nedeniyle emeklilere ikramiye ve maaş ödemeleri toplu şekilde yatırılacak. Sayılarının yüksek olması nedeniyle SSK mensupları için TC kimlik numaralarına göre belirlenecek 2 gün, Bağ-Kur için 1 gün ve emekli sandığı için bir gün olmak üzere ikramiye ve maaş ödemelerinin toplam 4 günde hesaplara yatırılacağı düşünülmekte.

16 Haziran’da başlayacan bayram öncesinde vatandaşların gerekli harcamalarını yapabilmesi için ödeme takviminin 10 Haziran’da başlaması ve 13 Haziran itibarıyla sonlandırılması planlanmakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x