4 kişiyi öldürüp 121 parçaya ayırmıştı: Mahkemedeki sözleri şoke etti, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı!

İzmir’de, kıskançlık nedeniyle sevgilisi Gulkamar Hanymova (54) ile kızları Leyla Geldiyarova (28) ile Lachyn Geldiyarova (30) ve kızlardan birinin erkek arkadaşı Ruslan Kerimov’u (34) öldürüp cesetlerini 121 parçaya ayırdıktan sonra derin dondurucuya koyan “İzmir kasabı” lakaplı Saparmurat Hallyev (60) yargılandığı ilk duruşmada 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Hallyev mahkemedeki savunmasında, “O uyurken, Gulkamar Hanymova’nın telefonunu alarak programdan kimlerle konuştuğunu dinliyordum. Önce kabul etmedi ama ses kaydını açınca özür diledi. Bana bir daha böyle bir şey yapmayacağını söyledi. Ben de affettim. Bir süre sonra yine şüphem arttı. Tekrar program yükledim. Üzerinden 2 ay geçti. Başka biriyle konuşmalarını tespit ettim. Olay günü tartıştık. Alkollü içki içtim” dedi ve cinayetleri kabul etti.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Saparmurat Hallyev’in ‘Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek 3 kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçlarından 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir