Bazı sahillerde şemsiye ve şezlong istilası yaşanıyor

Özel Haber

Bazı bölgelerde yazlıkçıların denize gelseler de gelmeseler de sezon boyunca kumda demirledikleri şezlong ve şemsiyelerin istilası göze çarpıyor.

Bu durum hem kötü bir görüntü oluşturuyor hem de o bölgede yazlığı olmayıp da belirli bir gün tatilini geçirmek isteyenleri zorluyor.

O beldeyi turizme kazandırmak isteyen kurumların, turizmle uğraşanların ve tatilcilerin bu yeni sahil görüntüsü ile başı dertte.

YAZLIKÇILARLA TATİLCİLER TARTIŞIYOR

Ayrıca istila, kumda tatilcilerle yazlıkçılar arasında sürtüşme yaşatıyor.

GÖRÜNTÜ İÇ AÇICI DEĞİL

Fotoğraflarda görüldüğü gibi, sahilde belki de sezon başından bu yana hiç kullanılmamış, demirli plaj gereçlerinin oluşturduğu ucube görüntü içleri karartıyor.

Marmara ve Ege’nin kuzeyinde yer yer karşılaşılan bu görüntüye karşı yerel yönetimler zaman zaman plaj malzemelerini toplayarak kaldırıyor.

“SAHİLLER HALKA AÇIK”

Tatilini geçirmek için bu tür yerleşim yerlerini seçenler, görüntüyü yadırgayarak, sahillerin halka açık olduğunu ve bu yöndeki yasanın çiğnendiğini belirtiyor.

YAPILAN KANUNA AYKIRI

İlk kez 1990 yılında yayınlanan ve en son 2022’de güncellenen Kıyı Kanunu’na göre de kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açık. Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir. Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiç bir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir