BM Genel Sekreter Yardımcısı Türkiye’ye geliyor

Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa, Orta Asya ve Amerika’dan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jença’nın 30-31 Ağustos’ta Ankara’yı ziyaret edeceği açıklandı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, dün düzenlediği günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Jença’nın 27-29 Ağustos’ta Kıbrıs’ta iki tarafla görüşmeler yürüttüğünü aktaran Dujarric, “Ziyaret, BM’nin Kıbrıs sorununu çözmek için taraflar arasında ortak noktaları keşfetmeyi amaçlayan temasları kapsamında gerçekleşti” dedi.

‘YOL PROJESİYLE İLGİLİ HENÜZ BİR GELİŞME YOK’

AA’nın aktardığına göre, Dujarric, görüşmelerde yakın zamanda sahada meydana gelen gelişmeler ve Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün (BMBG) yetkisinin ele alındığını kaydetti.

Jença’nın BMBG’ye de bir ziyaret düzenlediğini kaydeden Dujarric, Jença’nın BM barış güçlerine ‘profesyonellikleri ve hizmetleri’ için teşekkür ettiğini söyledi. Kuzey Kıbrıs ve BM arasında gerilime neden olan Pile-Yiğitler Yolu Projesi’ne ilişkin bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine ise Dujarric, “Henüz bir gelişme yok” ifadesini kullandı.

Dujarric, Jença’nın 30-31 Ağustos tarihlerinde Ankara’yı ziyaret ederek yetkililerle görüşeceğini duyurdu. Jença, Kıbrıs ziyaretinin ardından 28 Ağustos’ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs cumhurbaşkanları ile bir araya geldiğini, görüşmelerde Kıbrıs meselesinin ele alındığını söylemişti. Jença, bu görüşmelerde, ‘BM’nin adadaki barış yılmaz bağlılığını tekrar teyit ettiğini’ belirtmişti. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x