Dudak Makyajını Mükemmel Bir Şekilde Tamamlamak İçin Yapman Gereken 10 Şey

Ruj, makyajın en önemli adımıdır. Uygulaması kolay görünse de mükemmel bir şekilde sürmek için biraz enerji harcayabilirsiniz… Sadece birkaç adımla makyajını en güzel haline dönüştürmen için işte taktikler! ??

1. Dudak çizginizi siz belirleyin!

Dudağınıza süreceğiniz ruja uygun bir kalemle dudağınızı çerçevelemek rujunuzun taşmasını önler. Ayrıca dudak çizginizin biraz üstünden çizmeniz sizi dilediğiniz dudak boyutuna kavuşturur!

2. Dudaklarınızı her zaman nemlendirin!

Dudaklarınızın ölü derinden arınması rujunuzun çok daha güzel durmasını sağlar. Bu yüzden ruj sürmediğiniz zamanlarda bile dudak nemlendiricisini ihmal etmeyin!

3. Dudaklarının dolgun görünmesini sağlamak havanı çok değiştirecek!

Eğer ince dudaklara sahipsen koyu renklerden ve meyve tonlarından uzak durmalısın. Parlatıcının verdiği ışıltı dudaklarını daha dolgun gösterirken, ışıltılı bir pudrayla üst dudağın boyunca yapacağın küçük dokunuşlar da büyük dudak illüzyonları yaratır. Denemekte fayda var!

4. Dudaklarınızda küçük hileler deneyin.

Mat renkli bazı sürdükten sonra kremsi bir dokudaki göz farını dudaklarına sür. Böylece parlatıcı etkisinden daha zarif bir şekilde canlı dudaklar elde edebilirsin!

5. Rujunu doğru hamlelerle sürmek görünüşünü bin kat değiştirecek!

Ağzın kapalı şekilde hafifçe gülümseyerek dudaklarını ger ve büzmekten kaçın. Böylece rujun dudak çizgilerine dolmayacak ve gün boyu sanki yeni tazelenmiş gibi duran dudaklarla gezebileceksin!

6. Rujunu belirlemende saçların öncülük etsin.

Teni ve saçı koyu olanlar altın tonlarını, kumral tenli koyu saçlılar kırmızı tonlarını, sarışınlar mercan ya da pembe tonlarını, kızıllar ise bej ya da kayısı tonlarını tercih edebilirler.

7. Doğal yollarla dudaklarını daha dolgun gösterebilirsin!

Nane yağı ile dudaklarına masaj yapmak dudaklarının dolgunlaşmasına yardımcı olur. Haftada bir gün dudaklarına esmer şeker-limon suyu karışımıyla ya da diş fırçasıyla peeling yaparak da daha canlı ve dolgun dudaklara kavuşabilirsin!

8. Son zamanlarda herkesin favori ürünü: Parlatıcı!

Özellikle ‘clean girl’ makyajlarının favori ürünü olan parlatıcının makyajları ön plana çıkarmasında etkisi çok büyük!  Dudaklarının daha büyük görünmesini sağlatan dudak parlatıcıları ayrıca temiz ve hafif bir görüntüsü sayesinde herkesin favori dudak ürünü!

9. Koyu renkleri kusursuz bir görünüme dönüştürmek için işte bir tüyo!

Koyu rujunuzu sürdükten sonra gözünüze yeterince mükemmel gelmediyse çok basit bir önerimiz var, hem de bunu yapmak için rujunuzu silmenize gerek yok! Dudaklarınızın etrafına kapatıcı sürerek dudak şeklinize göre mükemmel bir hale getirebilirsiniz!

10. Farklı rujları karıştırmaktan korkmayın!

Kombinine uygun ruj rengini evde bir türlü bulamıyorsan kendin yeni bir renk oluşturabilirsin! Farklı renkleri üst üste uygulayarak dilediğin gibi bir ruj rengine sahip olabilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x