Samsung’un Çıtayı Çok Yukarı Taşıyan İlk 3nm Çipi Exynos W1000 Resmen Tanıtıldı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, her ne kadar çoğu cihazında dışarıdan aldığı işlemcileri ve çipleri kullansa da bir yandan da kendi çipleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Firmanın uzun süredir beklenen 3nm işlemcileri sonunda resmi olarak karşımıza çıktı. Exynos W1000 işlemcileri Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra’da görmemiz bekleniyor. 

Exynos, Samsung Foundry’nin ikinci nesil 3nm mimarisi ile üretildi. Bu da çiplerde kullanılan mimari modelinin SF3 olduğunu düşündürüyor. Güçlü işlemcinin üzerinde beş çekirdek bulunuyor. Bu çekirdekler 1x Cortex-A78 ve ona eşlik eden 4xCortex-A55 çekirdeklerden oluşuyor. 

Önceki nesilden çok daha hızlı

Samsung’un iddiasına göre bu çipler, bir önceki nesilde gördüğümüz Exynos W930’dan yaklaşık 2,7 kat daha hızlı ve bu da uygulamalar arasında daha hızlı bir geçiş sağlıyor. Çipin tek çekirdek performansı 3,4 kat, çoklu çekirdek performansı ise 3,7 kat daha hızlı. 

ARM ‘nin Mail-G68 MP2 GPU’su ile desteklenen çip, 640 piksele 640 piksele kadar çözünürlük desteği sunuyor. Ayrıca çipin üzerinde 32GB entegre depolama da yer alıyor. 

Samsung, yeni çiplerinin boyutunu küçültmek için pek çok yeni teknolojiyi kullandı. Böylece çipin verimliliği de arttı. Enerji verimliliği ve ısı dağılımı da FOPLP adlı sistemle sağlanıyor. Çip üzerinde entegre RAM de bulunuyor ePOP teknolojisi kullanılıyor. 

Exynos W1000, 2.5D Always on Display özelliğine de sahip ve böylece saat ekranları hem daha gelişmiş görüntülere sahip hem de daha parlak renklere sahip. Çipin diğer özellikleri arasında Bluetooth LE, LPDDR5 RAM, 4G LTE, Bluetooth, Wi-Fi b/g/n, GPS ve NFC bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x