Tanesi 20 TL, Kilosu 5000 TL: Altın Fiyatına Satılıyor! Sivas’ta Kendiliğinden Yetişiyor, Az Sayıda Kişi Biliyor

Sivas’ta doğal olarak yetişen ve son zamanlarda değeri artan kenger sakızının birçok faydası bulunuyor. Sakızın toplanması zor olduğundan ve az sayıda insan tarafından toplandığından, fiyatları artıyor ve neredeyse yarı altınla yarışır hale geliyor.

Kenger sakızının diş sağlığına, yüz felci geçirenlerin yüz kaslarını güçlendirmesine, mide ağrısı ve şişkinliğine, hatta migren rahatsızlıklarına iyi geldiği biliniyor. Bu nedenle, yurt dışına da ihraç edilen kenger sakızı, gurbetçiler arasında da büyük talep görüyor.

YÜKSELEN FİYATLAR: ÇEYREK ALTINI GEÇTİ

Satışını yapanlar sakızın topraktan çıkarılan bir doğal ürün olduğunu belirtiyor. Kenger otu kesildiğinde topraktan beyaz bir sıvı akıyor ve bu sıvı kuruduktan sonra toplanıyor. Ancak, bu süreç oldukça zahmetli ve zaman alıcı.

Satıcılar şu anda kenger sakızının tanesinin 20 lira olduğunu ve bir kilogramının fiyatının 5 bin lirayı geçtiğini söylüyor. Bu da sakızın değerinin çeyrek altını geçtiği anlamına geliyor. Sakızı satın alanların öncelikle iyice yıkaması gerektiğini ve bir hafta boyunca çiğnenebileceğini ekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x