Türk Kadınının Gücü Sınırları Aşıyor: Kadın Girişimci Muz Lifinden Yaptığı Ürünleri Avrupa’ya İhraç Ediyor

Muz bitkisinin gövdesinden elde edilen liflerden hazırlanan ipleri kullanarak çanta, cüzdan, elbise, ayakkabı gibi çeşitli ürünler tasarlayan İlhan, sipariş üzerine kazak ve hırka gibi ürünler de üretiyor. İlhan’ın ürünleri şu anda İtalya, Fransa ve Almanya’ya gönderiliyor.
Atölyede üretilen ürünlerin tamamlanma süresi ürünün büyüklüğüne ve iş yoğunluğuna göre değişiyor. Çantalar 1 ila 3 gün arasında tamamlanırken, elbiseler için en az 1 hafta gerekiyor. İlhan, yurt dışından gelen siparişlere göre özel ürünler de tasarlıyor.

Tekirdağlı kadın girişimci, muz lifinden iplerle hazırladığı ürünleri Avrupa ülkelerine satıyor
– Girişimci Belgin İlhan:
– “Başta İtalya olmak üzere Fransa ve Almanya’ya ürünler gönderiyorum. Bugüne kadar yurt dışına, hazırladığımız 1000 çanta ve cüzdan, 200 elbise, 300 ayakkabıyı teslim ettik”
Tekirdağlı girişimci Belgin İlhan, atölyesinde muz lifinden hazırlanan iplerle ördüğü, başta çanta olmak üzere farklı ürünleri Avrupa ülkelerine gönderiyor.
Aile ekonomisine destek olmak isteyen Belgin İlhan, bir atölyeden iş alarak, evinde muz lifinden iplerle ürünler tasarlamaya başladı. Kısa sürede kendini geliştiren İlhan, ördüğü ürünlerin beğenilmesi üzerine ailesinin de desteğiyle atölye açtı.

Muz bitkisinin gövdesinden çıkarılan kısmın makinede preslenerek life dönüştürüldüğünü, bunun da çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra ip haline getirildiğini anlatan İlhan, bu ipleri hazır aldığını belirtti.
Başta çanta olmak üzere atölyede üretiği birçok ürünü internet üzerinden satışa sunduğunu dile getiren İlhan, “Çantanın tamamlanma süresi, büyüklüğüne ve oturup örebilme zamanına bağlı olarak değişiyor. Bir günde biten var, 3 günde biten var. Elbiseler daha uzun sürüyor ve teslim edebilmek için en az bir hafta istiyoruz. Yurt dışından gelen talepler üzerine özel ürünler tasarlıyorum.” dedi.
İlhan, muz lifinden kazak, hırka, elbise siparişlerinin de geldiğini, talepler doğrultusunda çalıştığını anlatarak, şöyle konuştu:
“Başta İtalya olmak üzere Fransa ve Almanya’ya ürünler gönderiyorum. Yine farklı ülkelerde faaliyet gösteren firmalardan talep var. Onlarla görüşmelerimiz sürüyor. Bugüne kadar yurt dışına, hazırladığımız 1000 çanta ve cüzdan, 200 elbise, 300 ayakkabıyı teslim ettik. Genel olarak bu ürünleri gönderiyoruz ama kemer gibi değişik ürünleri gelen siparişlere göre hazırlayıp gönderdiğim oluyor.”

Kadınların ayaklarının üzerinde durabilmesi ve aile bütçesine katkı sağlamasının çok önemli olduğuna işaret eden İlhan, çalışan kadınların öz güveninin de yüksek olduğunu söyledi.
Rahim İlhan ise kendilerine destek olmak için çaba sarf eden eşiyle gurur duyduğunu dile getirdi.
Belgin İlhan, muz lifinden ürünler üretmenin kendisine büyük bir özgüven kazandırdığını ve kadınların kendi ayakları üzerinde durmasının önemini vurguladı. Eşi Rahim İlhan da Belgin İlhan’ın başarısıyla gurur duyduğunu söyledi.

Belgin İlhan’ın ürettiği muz lifinden ürünlerin bazı özellikleri:

Dayanıklı ve uzun ömürlü
Hafif ve kullanışlı
Doğal ve çevre dostu
Şık ve özgün tasarımlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x