Verstappen Kazanmaya Devam Ediyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın gerçekleştirilen son ayağının kazananı, Red Bull takım pilotu Max Versteppen oldu. Son galibiyetiyle peş peşe 9 yarış birinciliği kazanan Max Verspetten Formula 1 rekortmenlerinden biri oldu. Sezonun 14. yarışı Zandvoort isimli 4,2 kilometre uzunluğundaki pistte 72 tur yapılması planlanmıştı fakat yarışı engelleyecek şekilde yağan yağmur üzerine 65. turda yarış durduruldu.

Kısa bir aranın ardından yağışın durmasıyla tekrar başlayan yarış, güvenlik aracı önlemiyle devam etti. 3.7 saniye ile Fernando Alonso’yu geride bırakan Verstappen son sezondaki 11. galibiyetini kazandı. Bu galibiyet başarılı yarışçının kişisel kariyerindeki 46. birinciliği. Galabet giriş üzerinden Formula 1 pilotları, takımları hakkında daha geniş bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yarış sonrası açıklama yapan Verstappen son derece gururlu olduğunu, üst üste 9 kez galibiyet kazanmanın mümkün olduğunu hiç düşünmediğini; başarıyı sakin kalmaya ve doğru karar vermeye bağladığını ifade etti.

Verstappen’den Yeni Rekor

Sebastian Vettel arka arkaya 9 kez yarış kazanan yarışçı olarak Formula 1 rekorunu elinde tutuyordu. 25 yaşındaki Max Vestappen ise aynı başarıyı elde ederek “Formula 1” rekoruna ortak oldu. Tek sezonda arka arkaya 13. yarışını kazanan Vestappen kendisine ait Formula 1 rekorunu geliştirirken pilotu olduğu Red Bull takımının galibiyet serisi de 14. yarışa çıktı. Şampiyona’nın 15. yarışı İtalya Grand Prix’si Eylül ayının ilk haftasında düzenlenecek. Ayrıntılar ve yarış tarihlerini  Galabet giriş üzerinden edinebilirsiniz.

Verespetten 339 puan ile  klasman lideri olurken, onu takip eden Sergio Perez ile arasındaki fark 138 puana çıktı. Pilotların puan sıralaması ise şu şekilde güncellendi:

  1. Max Verstappen – Puanı:339 Hollanda
  2. Sergio Perez – Puanı: 201 Meksika
  3. Fernando Alonso – Puanı 168 İspanya
  4. Lewis Hamilton – Puanı: 156 Büyük Britanya
  5. Carlos Sainz – Puanı: 102 İspanya

Takım sıralamaları ise son haliyle şu şekilde:

  1. 540 puanla Red Bull
  2. 255 puanla Mercedes
  3. 215 puanla Aston Martin
  4. 201 puanla Ferrari
  5. 111 puanla McLaren

Verstappen’in galibiyetinin yankıları ise sürmekte. McLaren pilotu Lando Norris Max Verspetten’i geçme hedefi olduğuna dair açıklamada bulundu. Şimdiki koşullarda oldukça güç görünen bu hedef Formula 1 seyircisi için heyecanlı ve seyri yüksek bir sezon vadedeceğe benziyor. Verstappen galibiyeti korumaya devam edecek mi, takım sıralamalarında nasıl bir değişim meydana gelecek, spor sevenlerin gözü kulağı yeni sezonda. Sezona dair tüm bilgiler ise: https://galabetguncel.net/ ‘te.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x